Barbara ne može da se seti mnogih stvari. Na primer: rođendana svoje ćerke, koliko su joj unuci stari, šta je večerala sinoć, šta je gledala na televizoru,kako se zove prodavnica preko puta njene kuće… ali , može da se seti da voli tost sa cimetom koji joj negovateljica napravi kada ima tešku noć, dobro zna da je njena negovateljica kupa svako jutro i da joj telo maže njenom omliljenom kremom,  Seća se da je volela da peva i pleše, da voli sendvič od slanine sa zelenom salatom. Naprosto, ono čega se seti danas-to je važno. Sasvim je u redu zaboraviti neke stvari.

(Barbara Taylor Vaughan) ima 90 godina. Kada je saznala da boluje od Alchajemrove bolesti, otvorila je facebook starnicu nudeći savete ‘’male stare gospođe’ vezane za život ljudi koji pate od pomenute bolesti. Nada se, da će na ovaj način, motivisati ljude da pomognu,kako osobama koje boluju od Alchajmerove bolesti ili drugih oblika demencije,tako i porodicama koje neguju takovog bolesnika.Njen smisao za humor, ali i odnos sa negovateljicom i  ćerkom su zaista inspirativni.

Barbara piše da su joj neki dani, od kada boluje od Alchajmerove bolesti dobri, a neki ne i da je svesna da će njeno zdravstveno stanje postajati sve teže. Ističe da su noći posebno teške.
Kada bi joj se pružila prilika da živi život iz početka, ispravila bi  samo glupe greške koje je pravila. Na prvom mestu, provodila bi mnogo više vremena sa svojom porodicom.

Barbara piše:

‚‚Starost dođe tako brzo. Danas ideš na posao, gajiš decu, održavaš kuću, a već ujutru se probudiš, star si i imaš Alchajemera! Moraš imati nekoga pored sebe da ti pomaže u svemu. Volela bih da mogu da se vratim u najteže dane života kada sam bila mlađa, zato što sada znam da to nisu bili stvarno najteži dani… to je bio prosto život. Da starost dođe tako brzo i svima govorim da ne odlažu važne stvari u svom životu. Iznenađujte bliske prijatelje, učinite dobru stvar i potpunom nenznancu, recite kolegi da danas izgleda lepo…. Najvažnije od svega, pogledajte svoje dete pravo u oči i recite mu ‚‚Uvek ću te voleti‚‚.’